Dennis Brown Ortezi (DBO), Pes Ekinovarus (doğuştan çarpık ayak) tedavisinde kullanılan bir ortopedik cihazdır. Bu ortez, Ponseti yöntemi ile yapılan alçı tedavisinin sonrasında, ayağın tekrar eski haline dönmesini engellemek için kullanılır.
Bebeklerin ayaklarını doğru pozisyonda tutarak kalıcı bir düzeltme sağlamayı amaçlar.
Dennis Brown Ortezi, bir çift özel ayakkabının ortadaki bir metal çubukla birbirine bağlandığı bir yapıdır. Bu çubuk ayarlanabilir olduğu için bebeğin büyümesine göre genişletilebilir. Ayakkabılar, bebeğin ayaklarını dışa doğru döndürerek
ayağın doğru açıda kalmasını sağlar.
* İlk Dönem: Tedavinin başlangıcında ortez, günde 23 saat kullanılır ve sadece banyo için çıkarılır.
* Sonraki Dönem: Bebeğin ayakları düzelmeye başladıkça, kullanım süresi sadece uyku ve şekerleme saatlerine düşürülür. Bu aşama genellikle birkaç yıl sürebilir.
Ponseti yönteminde en önemli başarı faktörlerinden biri, alçı tedavisinden sonra Dennis Brown Ortezi'nin düzenli ve doğru bir şekilde kullanılmasıdır. Eğer ortez düzenli takılmazsa, Pes Ekinovarus'un tekrar etme (nüks) riski çok yüksektir.
Bu ortez, bebeğin ayaklarının sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur ve ileride olası cerrahi müdahaleleri önler.
| Diğer Özellikler | |
|---|---|
| Stok Kodu | SBT-Atel |
| Marka | Falcon |
| Stok Durumu | Var |
İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünler
Ürün Etiketleri

2006'dan beri ortopedik terlik, ayakkabı, sandalet ve tabanlık ürünleri üreten firmamız Üretimlerimizde en yüksek kalite ve müşteri memnuniyetini hedefliyoruz. Bu yaklaşımımız sayesinde ISO 13485 ve CE kalite belgelerini alarak ürünlerimizi
tüm dünyaya ihraç ediyoruz.
Ürün Yelpazemiz:
- Medikal Ayakkabılar: Hastane, restoran, otel ve temizlik firmaları için özel olarak ürettiğimiz kaymaz tabanlı ortopedik sabo terlik modellerimiz bulunmaktadır. Ayrıca, ameliyathanelerde kullanılmak üzere antistatik ve ESD özellikli terlikler de üretiyoruz. Türkiye'de ilk kez 47-48 numara büyük beden ameliyathane terliklerini üreterek bu alanda öncülük ettik.
Diyabetik Ürünler: Şeker hastaları için el yapımı ve tam ortopedik diyabetik ayakkabı, terlik ve sandaletler tasarlıyoruz. Bu özel ürünler, ayak sağlığını korumak için tasarlanmıştır ve 80'den fazla ülkeye ihraç edilmektedir.
Ayak Problemleri İçin Özel Ürünler:
Halluks Valgus ve Çekiç Parmak: Bu rahatsızlıklar için özel olarak tasarlanmış ayakkabı, terlik ve sandaletlerimiz mevcuttur.
Topuk Dikeni: Ayak topuğunda ağrıya neden olan bu durum için silikon destekli topuk dikeni terliği, ayakkabısı ve tabanlıklar sunuyoruz.
Düz Taban ve Çukur Taban (Pes Cavus): Bu durumlara yönelik ortopedik tabanlık, terlik ve ayakkabı modellerimizle basma problemlerine çözüm sunuyoruz.
Çocuk Ayak Sağlığı: Çocuklarda çarpık ayak sorunları için dennis brown ateli, ters bot ve ponseti ayakkabılar üretiyoruz.
Diğer Ürünlerimiz:
Firmamızın ilk ürünlerinden olan zayıflama terliği ve ayakkabısı modelleri de ürün portföyümüzde yer almaktadır.
Bu sitede kullanılan resimler, metinler ve diğer tüm içeriklerin telif hakları Etkin Medikal' e aittir. Firma izni olmadan basılı veya elektronik bir ortamda kesinlikle izinsiz olarak kullanılamaz ve çoğaltılamaz.© Etkin Medikal 2006 - Lady Falcon & Mr. Falcon Tüm Hakları Saklıdır. eCommerce Software - https://www.etkinmedikal.com/
TEL: 0 (212) 671 20 21 Fax: 0 (212) 671 20 22 info@etkinmedikal.com
PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.